Ontdek

grip op jouw denken, voelen en doen
 

Rust pakken en mindstretchen

Ik keek gister een film op Netflix (Interstellar). Ben dol op scifi-films en series, niet dat ik alles perse geloof, want veel is op macht en strijd gebaseerd en ik geloof in harmonie als basis om maar iets te noemen, maar juist om de mind een beetje te stretchen.


Om zo vanuit de gebaande wegen van mijn denkgewoonten te stappen. Ja, ook ik heb ze hoor, zo af en toe steekt er één de kop op wat me niet verder helpt. En weet ik weer dat ik weer even mag doorschakelen naar de nieuwe manier en zo merk ik dat ze steeds meer uitblijven die oude patronen. Wat me onder andere heeft geholpen om tot de nieuwe manier te komen en nog steeds helpt te blijven ontwikkelen, is films, series, documentaires te kijken, artikelen en boeken te lezen, waarbij andere manieren van kijken en denken aan bod komen.


Zo is mijn reis 13 jaar geleden begonnen, toen ik merkte dat het niet lekker zat vanbinnen, dat er iets niet klopte, dat er niet uit me kwam wat er in me zat op een positieve manier. Ik heb wat afgelezen, gestudeerd, geëxperimenteerd, gekeken en geluisterd. Er zijn zoveel manieren om wat je niet ziet en kunt aanraken te onderzoeken, dat het ook weer overweldigend kan zijn. (En je kunt op zo’n moment denken: ‘laat maar’. Dat is dan weer zonde want wat er dan in je zit komt er alsnog niet uit en dat gaat uiteindelijk weer aandacht vragen…;-))


Eén van de belangrijkste tips om houvast te krijgen is om eerlijk te blijven voelen. 


Voelt iets licht of zwaar? 


Als het zwaar voelt, mag je het langs je heen laten gaan, want wat licht voelt past bij je en zal je letterlijk en figuurlijk verlichten. Dat maakt het leven wel een stuk aangenamer!


En zo is in de grote ruimte van het ongeziene veel orde te scheppen; het geeft rust!


Vanuit deze positie is het leuk om je mind te stretchen en te kijken met welke vernieuwende zienswijzen je je blik open kunt houden en niet te verzanden in oude gewoonten, systeempjes, gevoelens, situaties, enz. Het houdt je 3 brienen; hoofd, hart en onderbuik gezond en fit.


Het leuke in de film was dat de hoofdpersoon ontdekte dat hij via zwaartekracht kon communiceren met zijn dochter aan de andere kant van het zwarte gat ( Ha ha! Ja het is behoorlijk mind-stretchend, maar da’s Hollywood he?! ).


Ik besefte de kern van de waarheid. Zwaartekracht houdt onze wereld bij elkaar, anders zou alles overal heen vliegen. Ik geef ‘mijn mensen’ als oefening mee dat als ze de kluts kwijt zijn en in hun hoofd vastzitten: “Ga zitten en voel de zwaartekracht in je bekkenbodem, adem daar naartoe, want daar vind je je staat van zijn van rust weer terug.”

De rust opent je hoofd en lichaam (je 3 breinen) voor nieuwe mogelijkheden en dat is wat het stretchen van je Mind doet. Openingen creëren om wel plezier, voldoening en energie te ervaren.


De rust helpt ons als zwaartekracht, dat onze gedachten, emoties en gevoelens niet overal heen vliegen en wij er ergens tussen zweven.

Door de zwaartekracht (de rust) te gebruiken, krijgen gedachten en gevoelens vorm, kun je ze temmen en aansturen, zodat het kracht en energie geeft. En dat wat er diep vanbinnen in jou zit, jouw vuur, jouw ziel, jouw passie kenbaar wordt en geloof me dat is één groot feest, een soort van ‘welcome home party’ en dan helemaal op jouw manier!

Wat je wilt krijgt handen en voeten en daar kom je verder mee ;-)


3 breinen? Lees hier meer...

 

 

Proeven, proberen en ontdekken wat jou ook verder gaat helpen en te leven vanuit jouw vuur?

Klik hier voor de gratis mogelijkheden 

Delen? Graag! Klik op een van onderstaande icoontjes, zodat je het meteen kunt droppen waar je wilt.

 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn