Ontdek

grip op jouw denken, voelen en doen
 

Hoe je macht, regie en controle over je leven krijgt

Creativiteit gebruiken om te krijgen wat je wilt. 

Ieder mens heeft het vermogen om creatief te zijn. Verwacht alleen niet dat het uit je hoofd komt….;-)

Creativiteit is een gevoelsding en dan hoef je niet perse de depressieve kunstenaar of excentriekeling uit te hangen ;-p Nee. Het gaat om de beleving. Het gevoel van wat je wilt dat het je oplevert, daar start creativiteit.


Eigenlijk is het een biologisch ding of nou ja….het is biologisch uit te leggen, wat er gebeurt als je creatief bent, hoe het werkt en je je er misschien zo makkelijker aan over kunt geven. In ieder geval heb je nu nooit meer een excuus dat creativiteit voor alleen ‘a happy few’ voorbestemd is ;-)


Het zit namelijk zo….


Ons zenuwstelsel is een informatietransporteur. Prikkels komen binnen, worden verwerkt door onze breinen (Ja we hebben er maarliefst 3! lees hier meer...) en daardoor doen we dingen wel of niet óf verzinnen, creëren we iets wat we wel willen.

Naast in onze ogen, neus, oren en mond bevinden zich er in onze huid miljoenen receptoren. Dat zijn uiteinden van zenuwen die informatie van buitenaf ontvangen en middels de zenuwbanen naar onze breinen worden gestuurd.


Hoe gevoeliger je bent, hoe meer deze receptoren open staan. Er zijn zelfs onderzoeken gaande over hoe dat nou werkt bij gevoelige mensen of dat ze meerdere receptoren hebben en een verfijnder zenuwstelsel. (maar dat doet nu niet ter zake)


We leven in één groot energieveld, in de moderne wetenschap het kwantumveld genoemd (lees erover in het gratis e-book klik hier), waar onze receptoren op aangesloten zijn. Waar we met ons bewustzijn om vragen (daar waar we met onze aandacht op gevestigd zijn), dat ‘downloaden’ we als het ware met onze receptoren uit onze omgeving. Precies! Het energieveld waar we in leven. 

Dit veld zit boordevol informatie.

Dus waar jij om vraagt, dat krijg je. Ben je met je aandacht bij ellende en moeilijke dingen, dan is dat wat je meestal in je buitenwereld te zien krijgt en ervaart. Daar krijg je meer van wanneer je je daar niet bewust van bent, dat het zo werkt.


Hier komt dan creativiteit om de hoek kijken, want wanneer je gaat beleven wat je wel zou willen, geef je je zenuwstelsel informatie. De energie (het gevoel) van wat je wel wilt is de informatie. Je receptoren staan dan open voor gelijke energie en informatie vanuit het veld. Zo kun je vervolgens een gevoelsimpuls krijgen om te gaan schrijven, om naar buiten te gaan, iemand op te zoeken of iets anders, omdat dat je gaat helpen om de realiteit te creëren die je oorspronkelijk in je beleving had.


We hebben daarnaast te maken met de factor ‘tijd’. Tijd voorkomt dat alles in één keer gebeurt. Zo kennen we processen, dat dingen tijd nodig hebben te ontstaan en te groeien. Heb je ook maar ergens in je gevoelsbeleving het wantrouwen dat iets niet kan, dan werkt dat remmend op het creatieve proces. Je voelt dat als zwaarte en zo kun je ontdekken waar jouw rem zit, om vervolgens weer creativiteit aan het werk te zetten en te beleven wat je wel wilt.


Dat is creativiteit, je openstellen voor wat groters dan alleen je gedachten en herinneringen aan wat er was en wat er mis kan gaan.


En dat is gewoon een capaciteit van jouw lichaam, mooi toch?!


Linkjes uit de tekst:

Lees meer over de 3 breinen klik hier.

De link naar het e-book, klik hier om te downloaden

 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn