Ontdek

grip op jouw denken, voelen en doen
 

Benutten wat er diep vanbinnen in je zit.

Door toe te laten van wat je wel wilt.

Je gevoel is de sleutel tot verandering en dan bedoel ik niet je emoties. Het verschil tussen gevoel en emoties is dat emoties ontstaan als reactie op wat er buiten ons gebeurt en gevoel voortkomt uit onze intuïtie, onze ziel.

Emoties zijn vaak hevig en snel en gevoel wat trager en zo dat je hoofd nog enigszins helder is en je kunt waarnemen en reflecteren op wat er gebeurt.

Zo kun je emoties zeker wel in jouw voordeel gebruiken.

Ten eerste om ze te herkennen als signalen dat je aandacht in je hoofd geconcentreerd is. (Wat is daar ‘niet goed’ aan?) In ons hoofd bevindt zich het verdeelde denken. Wanneer je alleen met het brein in je hoofd denkt, zie je de buitenwereld als werkelijkheid en de bron van het leven; 

Dáár gebeurt het! 

Dat zijn de feiten! 

Dat is de realiteit. 

Het is buiten jou en je móét iets dóén om iets te realiseren. Er is dualiteit, het één of het ander. Het hoofd ziet problemen, onmogelijkheden, er is altijd verdeling en gevoel is lastig, want dat zit in de weg en maakt het ingewikkeld.

De aandacht (langdurig) alleen in het hoofd hebben levert, onrust, haast, vermoeidheid en stress op en dat voelt zwaar.

Ten tweede kun je emoties gebruiken om te signaleren dat er iets in de buitenwereld gaande is wat niet matcht met je binnenwereld, de wereld van wie je echt bent.


Wie is dan ‘wie je echt bent’?


Je kunt met je hoofd antwoord geven; Jouw naam, kwaliteiten, talenten, beroep, hobby’s en dat is allemaal goed! Yesss!!! Gedetailleerder is nog wat je voelt, wanneer je je kwaliteiten en talenten leeft. Ik hoop dat je ze ook kunt uiten in jouw beroep en hobby’s.

Alle lichte gevoelens als rust, plezier, humor, warmte, etc. dát is wie je echt vanbinnen bent.

En daarom voelt alles wat je ziet en meemaakt wat niet bij je past als zwaar, lastig, vermoeiend etc.


Ons hoofd die denkt in verdeeldheid zal je laten geloven dat je niet oké bent, dat de situatie niet oké is, dat je verkeerde keuzes maakt (alweeeer!!!!) en dit versterkt de zware gevoelens.

Je voelt je steeds kleiner, verdrietiger, bozer worden en dan….

Gaan we doen, doen, doen om de situatie, de ander of onszelf te stoppen, tegenhouden of veranderen. 


Hier is waar gevoel het over kan nemen. Als je daarvoor wilt kiezen.


Gevoel komt voort uit je intuïtie, je onderbuik, je kern, je bodem, je vuur, je ziel,…..wie je echt bent. Dat is altijd vanuit heelheid, verbinding, eenheid, rust, enz. 

Voel je dat er diep in je wat zit wat er niet uitkomt? Ontdek dan eens wat je diep vanbinnen voelt!


In zowel ons hart als onze darmen bevinden zich zelfstandig werkende zenuwclusters. Die zorgen ervoor dat de fysieke boel draaiende blijft, mocht er uitval van de hersenen zijn. Daarnaast hebben ze beide het vermogen om zenuwverbindingen te maken. Zenuwverbindingen zijn communicatielijntjes om informatie bij bijvoorbeeld lichaamscellen te krijgen. Bijvoorbeeld het aansturen van de hoeveelheid en samenstelling van voedingsstoffen in de cellen of wat cellen moeten produceren om de balans in het lichaam zo gezond mogelijk te houden. Een harmonieus geheel (lees hier over het grotere harmonieuze geheel, het kwantumveld). Ook hebben de zenuwen in ons hart en darmen een ‘intelligente’ functie, ze signaleren of iets de innerlijke balans van het lichaam stimuleert of juist afbreekt.


Je raadt het al, dat communiceert met ons bewustzijn als… gevoel! We voelen dus aan of iets ons helpt of niet, door ook met onze andere 2 breinen ‘te denken’.

Zo krijgt gevoel ineens veel meer handen en voeten. Het is simpelweg de signalerende functie van 2 breinen die veel meer in de belangstelling mogen komen te staan.

Vroeger dacht men dat alleen onze hersenen deze functie hadden.


Wanneer we onze 3 breinen leren te laten samenwerken, komen we op een punt waar emoties en gevoel juist de uitkomst bieden aan de situaties die ontstaan in de buitenwereld.

Doordat je merkt dat er iets in de buitenwereld je innerlijke rust, plezier, genot, balans en harmonie verstoort, ontstaat er een keuze.


Ga je mee in het verdelende en ratelende denken van alleen het hoofd


Of ga je 


Je verbinden met wie je echt bent. Haal zo wat er diep vanbinnen in je zit naar boven. Door jezelf te voelen in het brein van jouw onderbuik, gesteund door de liefde voor jezelf van het brein van jouw hart en laat je bijpassende gedachtes in je hoofd opkomen die voor emoties zorgen die opliften i.p.v. neerhalen. Zodat dit geheel zorgt voor de helderheid die je nodig hebt om iets nieuws op te lossen of zelfs nieuwe mogelijkheden aan te boren (die je met je hoofd alleen nooit bedenken kan ;-)).


 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn